Projectbeschrijving

Banierhuis

Banierhuis is de grootste fietsspecialist van Midden-Nederland, met 8 vestigingen in de omgeving van Utrecht. Om de klanten optimaal te kunnen bedienen is er nu een compleet vernieuwde Magento 2 webshop gelanceerd.

De vraag

De customer journey verloopt tegenwoordig vaak via meerdere off- en online kanalen. Zeker in de fietsenbranche! Dit vergt een omnichannel aanpak voor bedrijven: aanwezigheid en zichtbaarheid binnen ieder kanaal, op ieder moment. Dit geldt ook voor Banierhuis. Om klanten beter te kunnen bedienen is er een webshop toegevoegd aan het arsenaal van Banierhuis: samen met de fysieke vestigingen kan Banierhuis nu nog meer service verlenen. Of je als fietskoper nu offline kanalen, online kanalen óf een combinatie daarvan wilt gebruiken, Banierhuis kan je helpen.

Opgeleverd / diensten
Magento 2 webshop, Magento maatwerk development, UX webdesign, online marketing

Bezoek website
www.banierhuis.nl

De aanpak

Banierhuis en eDifference werken al langere tijd samen op het gebied van digital marketing. De oude website behaalde goede rankings binnen Google en trok veel bezoekers, maar sloot niet langer aan bij de veranderde customer journey. Het was daarbij niet mogelijk om online een bestelling te kunnen plaatsen. Samen met Banierhuis bedachten we een vernieuwde (online) strategie waarmee de webshop en de filialen elkaar versterken. Hierop volgden velen strategische (brainstorm)sessies.

Responsive

De snelle performance en responsive website zorgt ervoor dat je makkelijk en snel kan bestellen vanaf elk device.

De uitwerking

Naast de inzet van het custom Magento 2.0 template van eDifference is er een koppeling tussen Magento 2 en Vendit ontwikkeld om zo de productinformatie goed te kunnen beheren. Daarnaast is ingezet op een verdere verbetering van de organische vindbaarheid en de gebruikerservaring door de gehele webshop te voorzien van unieke, uitgebreide content. Met de nieuwe webshop zijn tevens het online inplannen van afspraken en reserveringen voor proefritten, fietsverhuur of reparaties in no-time geregeld.

Bezoek webshop

En nu jij?

Ik ben Johan en samen met mijn collega’s ben ik nieuwsgierig naar jouw verhaal. Het zou zomaar eens ons volgend project kunnen zijn…

Neem contact op