Projectbeschrijving

Loading...

Vitamientjenodig.nl is een webshop met een enorm aanbod aan voedingssupplementen, vitamines en superfoods. In de webshop zijn meer dan 40.000 producten (!) van bekende en minder bekende merken te koop.

De vraag

De afgelopen jaren hebben liefhebbers van gezonde voeding hun producten online bij VitamientjeNodig kunnen bestellen. Met een vaste groep trouwe klanten en veel bezoekers was het belangrijk om de volgende stap te maken om klanten goed te kunnen blijven bedienen. De nieuwe webshop moest op mobiele apparaten goed functioneren én huisvesting bieden aan het reusachtige aanbod van meer dan 40.000 producten.

De aanpak

Om op bovenstaande een oplossing te bieden werd er, net als voor andere projecten van eDifference, de Scrum methodiek toegepast. Binnen een aantal intensieve weken werkte het team van programmeurs, ontwerpers en online marketeers van eDifference, samen met VitamientjeNodig, toe naar de livegang van de shop.

Uitwerking

Voor het nieuwe platform is gekozen voor Magento 2, met als basis het custom frame van eDifference. Dit biedt diverse optimalisatiemogelijkheden om meer bezoekers aan te trekken en de conversie te verhogen. Een goede weergave op smartphones en tablets helpt bezoekers bij het bestellen van hun favoriete producten. Tot slot is de performance van Magento 2 onder handen genomen. Ondanks de enorme hoeveelheid producten kunnen bezoekers snel de website navigeren. Tevens is de zoekfunctie onder handen genomen voor betere en snellere resultaten. Kortom, VitamientjeNodig is klaar voor de toekomst!

Bekijk het resultaat op VitamientjeNodig.nl.

En nu jij?

Ik ben Johan en samen met mijn collega’s ben ik nieuwsgierig naar jouw verhaal. Het zou zomaar eens ons volgend project kunnen zijn…

Neem contact op