Wij als echte mannenclub gingen een prachtige uitdaging aan: “Het ontwikkelen van een fashion shop die zich helemaal richt op dames!” Als retailspecialist draaien wij daar natuurlijk onze hand niet voor om. Na een grondige voorbereiding volgde er een inspiratievolle en intensieve week met veel design, development en contentcreatie. Na deze week werd er een prachtige nieuwe webshop gelanceerd.

Concept B1 Fashion
De nieuwe webshop van B1 Fashion is gericht op dames in de leeftijd van 15-35 jaar uit Nederland. B1 Fashion heeft naast een webshop ook een winkel in het centrum van Barneveld en een eigen kledinglijn. Het primaire doel van de nieuwe webshop is het aanzetten tot een online aankoop of een winkelbezoek aan de vestiging in Barneveld. Maar daarnaast kunnen bezoekers in de webshop ook terecht voor inspiratie en informatie over de allerlaatste modetrends. Het merk wil haar klanten iets extra’s bieden en zoekt continu naar manieren om hen fan en ambassadeur van het merk B1 Fashion te maken.

Voor het genereren van meer traffic en interactie wordt het merk B1 fashion (en de webshop) onder de aandacht gebracht bij de grote groep volgers die op sociale media zoals Facebook, Instagram en Pinterest de laatste modetrends volgen. Door elke twee weken 25 nieuwe en unieke items aan de online collectie toe te voegen heeft de doelgroep altijd een goede reden om B1 fashion nauwlettend in de gaten te houden. Een heel nieuwe feature is dat bezoekers zich voortaan ook kunnen inschrijven voor meldingen via WhatsApp. Tijdens de realisatie van de webshop is rekening gehouden met het gebruik van de verschillende devices: smartphonegebruikers vertonen ander gedrag en hebben andere wensen dan laptop- of desktopgebruikers.

Aanpak
Online gaan met de nieuwe webshop na slechts een week werk? Het lijkt misschien gekkenwerk door al die fraai vormgegeven pagina’s, unieke lookbooks en de grote hoeveelheid content en producten. Maar ook dit keer is het ons gelukt om in een zeer kort tijdsbestek, middels een nauwe samenwerking tussen de opdrachtgever en het team van eDifference, wederom een kwalitatief hoogwaardige webshop te realiseren!

De voorbereidingen bestonden uit een grondig online onderzoek waarna wij het concept samen met opdrachtgever B1 Fashion ontwikkeld hebben. In de hierop volgende fase zijn de benodigde teksten geschreven en professionele foto’s geschoten. Nadat het afronden van de voorbereidingen, is er met een multidisciplinair team binnen één week deze nieuwe webshop gerealiseerd. Diverse online specialisten van eDifference gingen samen met de opdrachtgever aan de slag met een schitterend resultaat. Deze hoogwaardige en complete webshop is een compleet middel om direct online sales mee te genereren.

Ervaringen
Eigenaresse Suzanne Koot van B1 Fashion:
Onze vorige webshop was verouderd en we wilden het groter aan gaan pakken. Dit was het moment om een met een nieuwe webshop te beginnen, 5 jaar geleden opende wij de winkel B1 Fashion aan de Langstraat 85A in Barneveld. Nu hebben wij een team wat de winkel draait, zodat wij daarnaast een webshop kunnen opzetten. Wij versturen nu pakketjes door heel Nederland vanuit een aparte locatie in Barneveld, vanuit dit punt bedienen wij de webshop en verzorgen wij de pakketten. Vanaf het begin af aan denkt eDifference goed mee en is er een goede samenwerking. eDifference denkt mee in toekomstige ontwikkelingen en helpt je op nieuwe ideeën, hier wordt je enthousiast van! De samenwerking verliep goed en als er iets onduidelijk is, staat er altijd iemand voor je klaar. Wij zijn zeer tevreden met het resultaat! 🙂

Klik hier voor de nieuwe webshop van B1Fashion: https://www.b1fashion.nl