De afgelopen maanden heeft het team van eDifference, bestaande uit programmeurs, designers en marketeers, hard gewerkt om onze eerste Magento 2 webshop te realiseren. Met succes, want vorige week is de geheel vernieuwde webshop van Kippenhuis.nl gelanceerd. Het resultaat is een zeer complete niche webshop met een ruim totaalaanbod. Wij zijn trots op het resultaat!

Waarom Kippenhuis.nl koos voor Magento 2
Kippenhuis.nl riep de hulp van eDifference in omdat het klaar was voor de volgende stap. De oude webshop had jarenlang voor veel succes gezorgd maar bleek, met het oog op de toekomst, toch een paar maten te klein.

Buiten de wensen van een nieuw design, een verbeterde gebruiksvriendelijkheid en performance moest er namelijk aandacht komen voor de automatisering en de optimalisatie van bedrijfsprocessen. Denk hierbij aan zaken rondom voorraadbeheer, verzendingen en de administratie. In combinatie met het ruime productassortiment van Kippenhuis.nl en de behoefte aan een goede beveiliging bleek Magento 2 de perfecte oplossing!

De belangrijkste voordelen van Magento 2
Eind 2015 werd, na lang wachten, Magento 2 gelanceerd. Belangrijke voordelen van Magento 2 ten opzichte van Magento 1.9 zijn:

 • Magento 2 is velen malen sneller dan Magento 1.9 en heeft een sterk verbeterde performance
 • Het nieuwe platform is schaalbaar en geschikt voor zowel kleinere als grote webshops
 • Het beschikt over een gebruiksvriendelijkere userinterface
 • Het maakt gebruik van de nieuwste technieken
 • Verbeterde security
 • Responsive raamwerk
 • Betere en flexibelere checkout voor meer conversies

Bovenstaande voordelen van Magento 2 zijn stuk voor stuk effectief, doeltreffend en bieden veel toegevoegde waarde ten opzichte de vorige versie van Magento. Maar eDifference maakt graag het verschil en heeft daarom een methode ontwikkeld om Magento 2 nóg succesvoller te maken.

Hoe eDifference Magento 2 webshops nóg succesvoller maakt
eDifference heeft als fullservice internetbureau jarenlange ervaring op het gebied van e-commerce marketing en ervaring in het ontwikkelen van Magento webshops. Vanuit alle aanwezige kennis binnen deze vakgebieden is er een eigen basis ontwikkeld voor de ontwikkeling van nieuwe Magento 2 webshops. Dit custom Magento 2 frame bevat diverse best practices opgesteld uit eigen ervaring en na uitvoerig onderzoek. Dit frame is het startpunt van iedere nieuwe webshop die ontwikkeld wordt. Op deze manier beginnen onze klanten, groot én klein, ieder project direct met een voorsprong. Dat bespaart tijd en biedt standaard al meer mogelijkheden om goed te kunnen scoren in zoekmachines en hogere conversieratio’s te behalen. Dat is tenslotte waar het om draait voor webshops!

Zo bevat ons custom frame onder meer:

 • Zoekmachinevriendelijke URL’s voor filters
 • De mogelijkheid om filterpagina’s en combinaties van filterpagina’s te optimaliseren voor long tail zoektermen
 • Custom checkout
 • Regels om onnodige indexatie van (filter)pagina’s tegen te gaan waardoor het crawl budget maximaal benut wordt
 • Een betere performance door middel van speciale hosting voor Magento 2
 • Integratie van conversie verhogende elementen om bezoekers sneller te overtuigen.

Kan eDifference zich nu een Magento 2 expert noemen?
Zeker weten! René Hol, gecertificeerd Magento frontend developer bij eDifference legt uit waarom: “De lancering van het vernieuwde Magento 2 platform betekende voor iedere Magento 2 developer dat er gewerkt moest gaan worden op relatief onbekend terrein. Wij waren hierin geen uitzondering, en ook wij kwamen voor diverse uitdagingen te staan.”

“Doordat Magento 2 pas net is gelanceerd is er enkel informatie te vinden over de basis van het platform. Omdat wij onze klanten meer willen bieden hebben wij zelf onderzoek moeten doen om het platform van binnen en buiten te leren kennen. Wij willen altijd de grenzen opzoeken en het maximale uit Magento halen. Dat kostte tijd, maar heeft ons de ervaring opgeleverd om ook nieuwe Magento 2 webshops zoekmachinevriendelijk in te richten en onze klanten de mogelijkheid te geven om online succesvol te zijn. Noem ons team daarom gerust experts binnen Magento 2!”. Aldus een trotse René.

De rol van eDifference bij de optimalisatie van interne bedrijfsprocessen
eDifference kan Magento 2 koppelen aan een breed scala aan (interne) bedrijfssoftware waardoor er bedrijfsprocessen geautomatiseerd kunnen worden. Dit leidt tot een besparing van tijd en de foutmarges binnen de praktische bedrijfsvoering worden hiermee sterk verkleind. Naast het implementeren van dergelijke software neemt eDifference graag een rol in als e-commerce partner/adviseur omdat er bij de lancering van een nieuwe webshop meer komt kijken dan enkel het koppelen van software. Er gaat een compleet traject aan vooraf, welke eDifference al talloze keren heeft doorlopen.

Kippenhuis.nl: klaar voor de toekomst
De migratie van de oude naar de nieuwe webshop is succesvol verlopen. De koppelingen met Exact Online en Picqer hebben zorgen ervoor dat er efficiënter gewerkt kan worden. Dankzij een goede voorbereiding zijn de rankings in Google behouden en gaat de bezoekersstroom onverminderd door. Middels e-mailcampagnes zijn de trouwe klanten enthousiast gemaakt voor de nieuwe webshop en is de interesse verder aangewakkerd. Met de vele optimalisatiemogelijkheden, het nieuwe responsive design en de automatisering van bedrijfsprocessen is Kippenhuis.nl klaar voor de toekomst!

Is Magento 2 ook de oplossing voor jou?
Ben jij benieuwt naar de mogelijkheden die eDifference kan bieden voor jouw (nog niet) bestaande webshop? Denk je eraan om over te stappen op een Magento 2 webshop? eDifference nodigt je graag uit voor een oriënterend gesprek met een kop koffie! Neem contact op met ons voor de mogelijkheden.