Magento bureau

Magento bureau

eDifference biedt Magento 2 trajecten voornamelijk aan bij de middelgrote en grote retail en business-to-business. Denk aan specialistische retailers, groothandelaren, brands en industriële ondernemingen met een omzet van minimaal €2,5M. Voor bedrijven die met e-commerce tegemoet willen komen aan de wensen en verwachtingen van de doelgroep en mee willen groeien met de snelheid van technologische ontwikkelingen is Magento 2 een duidelijke meerwaarde. Met een Magento 2 webshop heb je een platform dat klaar is voor de toekomst. Gericht op groei voor de lange termijn!

 

Verklaring voor het succes van Magento webshops

Magento is al velen jaren op rij by far het populairste e-commercepakket ter wereld. Op dit moment zijn er ruim 250.000 Magento webshops. Kijkt u daarvan op? Wij niet! Het platform biedt namelijk een overdaad aan mogelijkheden voor webshops om mee te kunnen doen met grote spelers binnen de e-commerce. Sterker nog… Ondernemingen als Fietsenwinkel.nl, Babypark.nl, AWNB, Chasin’ Denim en Hunkemüller hebben een Magento webshop. Dat betekent echter niet dat het platform alleen weggelegd is voor hele grote spelers… Ook voor middelgrote webshops kan Magento een uitermate geschikt e-commerceplatform zijn.

Welke facetten maken Magento zo populair?
Het opensource platform staat bekend om z’n legio aan mogelijkheden op het gebied van online marketing. Het platform is daarnaast erg schaalbaar. Het kan een explosieve groei aan bezoekers, producten en transacties gemakkelijk aan. En dankzij de velen extensies zijn er tal van koppelingen met andere bedrijfssoftware beschikbaar. Kortom, een platform met ongekende (uitbreidings)mogelijkheden. Maar ook een platform dat de vele technologische ontwikkelingen van de laatste jaren niet goed meer aankon.

Het was dus hoogtijd voor een nieuw e-commerce platform met een ultieme gebruikersbeleving. Eind 2015 was het zover. De e-commerce community had er lang op gewacht… Onder bijna dezelfde naam, maar het vervolg op Magento 1 werd eindelijk gereleased: Magento 2 was een feit! De verwachtingen waren hooggespannen… Kon het platform ze waarmaken? Vanaf start van het nieuwe platform in 2015 is eDifference met Magento 2 aan de slag gegaan. Inmiddels kunnen we met zekerheid stellen dat het platform alle hoge verwachtingen omtrent performance, user-experience en gemak meer dan waarmaakt.

Wat is er beter aan Magento 2?

Wat zijn daadwerkelijk de voordelen van Magento 2? Waarom zou je ervoor kiezen om een overstap van Magento 1 naar Magento 2 te maken? We leggen het je kort uit!

  1. Supersnelle laadtijden Snelle laadtijden zijn van onschatbare waarde voor een webshop. Wist je dat 40% van de bezoekers afhaakt als het laden van een pagina meer dan 3 seconde duurt? Better safe than sorry! Daarom ondersteunt het nieuwe platform de allerlaatste frontend technieken. Magento 2 heeft naast een ingebouwde full page cache een verbeterde databasestructuur, lichtere codes en PHP7 ondersteuning welke ervoor zorgen dat het systeem veel sneller werkt.
  2. Veiligheid op één Door een aangepaste filestructuur is de veiligheid omtrent betalingen en updates verder opgevoerd. We zullen u de technische details besparen, maar de code van de webshop wordt strenger bewaakt dan het goud in FortKnox. Developers zijn in staat om makkelijker en sneller de code te beschermen tegen veiligheidslekken.
  3. Verbluf jouw bezoeker Bezoekers zullen verstelt staan van jouw aanbod. Wat een schitterende presentatie! Het platform zorgt voor een ongekende klantervaring. Altijd en overal. Op zowel mobiel als desktop. Helemaal zoals het hoort anno 2017. Bovendien is het platform is volledig ontwikkeld vanuit een mobile first gedachte….
  4. Verbeterde UX in de backend en verbeterde codestructuur Naast een overweldigende ervaring voor bezoekers, is de backend van Magento 2 flink verbeterd. Het CMS oogt fris en werkt intuïtief en snel. Nieuw is de drag & drop functionaliteit waarmee webshopeigenaren zelf de mooiste pagina’s kunnen bouwen. In Magento 2 is de basis volledig vernieuwd en hanteert Magento een veel logischere opbouw welke het voor developers gemakkelijk maakt om het systeem aan te passen, uit te breiden en te onderhouden.
  5. Standaard meer e-commerce mogelijkheden Een verbeterde klantervaring en een mobile fi rst gedachtegoed zijn stuk voor stuk winners op online marketinggebied. Winners die standaard zijn opgenomen in Magento 2. Nóg beter scoren binnen zoekmachines? Daarbovenop is nog een heel arsenaal aan online marketingmiddelen te vinden in de vorm van modules. Deze connected IT-structuur staat het gebruik toe van eindeloos veel technologische ontwikkelingen binnen de branche.

 

Support Magento 1 stopt in 2018
Ongetwijfeld ben je al bezig met het maken van plannen voor volgend jaar. Als eigenaar van een Magento webshop mag Magento 2 dan niet vergeten worden. Magento stopt vanaf november 2018 met support voor Magento 1 en zal vanaf dat moment geen (veiligheid)updates meer uitbrengen. Grote kans dat het volgend jaar dringen wordt om in de planning te komen van Magento ontwikkelaars. Zorg dat je op tijd bent, realisatie van een webshop heeft naast development ook een goede voorbereiding nodig.

Wil je ook een Magento 2  website of webshop die bijdraagt aan het realiseren van je bedrijfsdoelstellingen? Neem dan contact met ons op voor een goed gesprek, wij denken graag met je mee!

Plan gratis adviesgesprek in
Vraag brochure aan

Bekijk onze Magento cases

En nu jij?

Ik ben Johan en samen met mijn collega’s ben ik nieuwsgierig naar jouw verhaal. Het zou zomaar eens ons volgende project kunnen zijn…

Neem contact op