De website van Van Ginkel Keukens heeft afgelopen week een flinke metamorfose ondergaan. Een week lang maakte een 6 koppig team zich sterk om een nieuwe website neer te zetten. Maandag kwam de klant binnen met de wens van een nieuwe website, donderdag was die wens al vertaald in de vorm van een geheel nieuwe website. Wat een snelheid! Dat is precies de kracht van een snelle aanpak.

De snelheid van een snelle aanpak
Maandagochtend 08.00 uur verzamelde zich een 6-koppig team op het kantoor van E-difference in Barneveld. Dit team bestond uit verkopers van Van Ginkel Keukens, een grafisch vormgever, een tekstschrijver, front-end developers en een online marketeer van E-difference. Het doel van de Hackathon? Binnen 3 á 4 dagen een compleet nieuwe website bouwen!

Tijdens de aftrap van deze snelle aanpak sprak de klant als wens uit dat het belangrijk was om de prettige sfeer in de showroom en de klasse en stijl van hun keukens terug te laten komen op de website. Vanuit deze wens is de grafisch vormgever aan de slag gegaan met het ontwerp. Al snel resulteerde dit in een homepage ontwerp met veel ruimte voor beeld en de uitlichting van de drie belangrijkste keukenstijlen. Een goed begin, gezien de strakke planning van deze snelle aanpak.

Ondertussen werd er druk aan nieuwe teksten gewerkt door de tekstschrijver en het team van Van Ginkel Keukens. ‘Achter de schermen’ werd gewerkt aan de opbouw en inrichting van de website. Tegen 18.00 uur sloten we af en konden we dag 1 niets minder dan een succes noemen. Een groot deel van de designs en teksten waren af en zelfs de homepagina was al gebouwd door het development.

Een ontwerp dat tot leven komt
Op dag 2 was het doel om na de lunch te kunnen beginnen met het ‘vullen’ van de website. Dit wil zeggen het plaatsen van teksten en afbeeldingen op de verschillende pagina’s. Dankzij goed werk van onze front-end developers – zij ontwikkelden de pagina’s om te kunnen vullen – slaagden we hierin en kon er content op de website geplaatst worden.

Sjors Antheunis, online marketeer bij E-difference, zegt hierover: “Vanaf dan komt een ontwerp tot leven en begint er echt een website te ontstaan. Op dat soort momenten worden klanten altijd extra enthousiast. Keer op keer is dat mooi om te zien!”. Aan het einde van dag 2 werd duidelijk dat we de deadline van 3 á 4 dagen wel moesten gaan redden als we de volgende dag nog even ‘flink gas zouden geven’.

Na 3 dagen al live!
Donderdagochtend meldde iedereen zich daarom weer vroeg op kantoor. Doelstelling was om de website aan het eind van de dag live te hebben staan. Uit alle macht programmeerde front-end de laatste pagina’s in elkaar en maakten zij de website technisch helemaal in orde. Alle afbeeldingen werden in het juiste formaat geschaald, contactformulieren werden in orde gemaakt, teksten werden nog eens grondig gecontroleerd, de laatste content werd geplaatst en we begonnen met verschillende testen. Goed nieuws: er werden geen opmerkelijke problemen gevonden..

En daarom, geheel volgens plan, kon de website op dag 3 al live! Tijd voor bier en bitterballen! Een fijne afsluiting van een intensieve maar hele leuke week, waarin we met z’n allen een resultaat hebben neergezet waar we trots op mogen zijn.

eDifference digital agency | Van Ginkel keukens

Manon van Ginkel en Evert brouwer van Van Ginkel Keukens, waren ook vrijdag nog aanwezig bij E-difference om de allerlaatste puntjes op de i te zetten. Maar niet lang, want na iets meer dan een ochtend werk, was het ook voor hen afgelopen.

Snel anticiperen door korte lijntjes
Evert Brouwer wil nog graag het volgende kwijt over de samenwerking met E-difference:
“Wij als ‘Van Ginkel Keukens’ hebben de werkwijze van deze snelle aanpak als zeer prettig ervaren. De samenspraak tussen ons als opdrachtgever en de medewerkers van E-difference was echt top. Het is fijn dat op deze manier de lijntjes kort zijn en dat er direct geanticipeerd wordt op voor ons belangrijke zaken. We vonden het echt top en zouden het anderen ook aanraden!”

eDifference digital agency | Van Ginkel keukens

Benieuwd naar het resultaat van deze snelle aanpak? Ga dan naar www.vanginkelkeukens.nl.

Benieuwd naar deze aanpak?
Wilt u zelf ook een nieuwe website binnen een kort tijdsbestek? Neem dan contact met ons op en ook u heeft binnenkort een nieuwe website binnen slechts één week!